Verslag Bevrijdingsvuurestafette

Het was een mooie ervaring deze bevrijdingsvuur-loop. Startend bij het monument tijdens dodenherdenking in Schipluiden, en dan naar Wageningen. Met zo’n 1500 lopers uit 80 gemeenten werd de start van Bevrijdingsdag om 24.00uur afgetrapt bij Hotel De Wereld. Met 10 lopers en 1 begeleider mochten we op 5 mei 2022 rond 00.25 startten voor onze 130 kilometer naar Schipluiden. Afwisselend in 3 teams hebben we in ongeveer 12uur deze missie volbracht.  Elk team legde een afstand af van 12km per etappe. 2 km lopen en dan wisselen met een fietser. Zo gingen we om en om naar de volgende wisselplaats, waar het volgende team klaar stond om de “fakkel” over te nemen. Terwijl we verkasten naar de volgende wisselplaats 12 km verderop was het in de auto rusten en eten. Wat stouwen jullie veel weg zeg….!!!

De route ging voornamelijk langs de Lek. Van Wageningen richting Tiel en verder schuin naar beneden naar Schoonhoven, Bergambacht in de richting van Capelle aan den IJssel en zo naar Delft, om bij Manege Prinsenstad op 5 mei te verzamelen zo rond 11.30uur voor de laatste etappe. En dan naar Schipluiden. Bij het Gemeentehuis werden we rond 12.30uur opgewacht door de Veteranen en de Burgemeester aan wie we het uit Wageningen meegenomen bevrijdingsvuur mochten overhandigen om deze te ontsteken.  We hebben werkelijk een top Loop-dag gehad over een zeer mooie route. Jan en Ruud, bedankt voor jullie inspanningen hiervoor.

Greetje, Corrie, Conny, Ria, Jeanette, Jan, Kees, Ruud, Peter, John, bedankt voor jullie inspanningen en gezelligheid onderweg. We zijn weer veilig aangekomen in Schipluiden met een mooi ontvangst.

Als jullie begeleider kraakte mijn knieën soms van 130 km rijden, maar deze belevenis maakte het meer dan goed. We mogen trots zijn, en gelukkig hebben we er weer een mooie herinnering bij.

Op naar de volgende, groetjes Eugène….!

Reacties zijn gesloten.