Verslagen Duifpolder

De 50e Duifpoldertrainingsloop jubileum editie!

Klik hier voor het verslag van de 50e Duifpolderloop

De 49e Duifpoldertrainingsloop zit erop…

Gelukkig werden de buitensportevenementen een beetje ontzien bij de nieuwe coronamaatregelen van afgelopen vrijdag en konden we de geplande DPTL door laten gaan. De bijna 60 lopers hadden er zin in. Mooi weer om te lopen door de polders van Midden-Delfland. Dit keer was de start/finish locatie een stukje opgeschoven naar waar wat meer plek was voor de lopers zodat men niet te dicht op elkaar hoefde te staan. De loop was dus deze keer 200 meter meer dan dat we gewend zijn. Bij de inschrijflocatie kantine ijsclub verliep alles ook coronaproof. Buiten inschrijven en bij eventueel binnentreden van de kantine even je QR-code laten checken. Bij iedereen was voldoende begrip voor de ietwat beperkende omstandigheden en hiervoor complimenten voor de lopers. Al met al zijn we als organisatie zeer tevreden over het verloop van de 49e Duifpoldertrainingsloop. Dit alles was uiteraard niet mogelijk zonder de inzet van de vele vrijwilligers. We zijn erg blij dat we ook nu weer op jullie konden rekenen.

Foto’s van de 7 en 12 km staan hier. Staat je foto er niet bij, dan heb je waarschijnlijk geen toestemming gegeven voor publicatie.

Op naar de jubileum editie: DPTL nr. 50 !

De uitslagen zijn ook gepubliceerd Vanwege de privacy wet hebben we volstaan met alleen de voornaam en woonplaats te vermelden. Een ieder die gelopen heeft, kan zichzelf wel traceren in de lijst. 

Duifpolderloop nr 47 met een mooi randje.

De 47e DPTL was deze keer een bijzondere . Het inschrijfgeld was nu vanaf 1 euro . Elke euro die meer werd betaald plus de opbrengst van de bar was als éénmalige actie bestemd voor Jan Alsemgeest om uiteindelijk Team Westland te helpen met een bijdrage voor de bestrijding van kanker in de regio. We konden Jan blij maken met het fantastische bedrag van 250 euro. Bij de overhandiging kwam er nog een spontane gift van 50 euro bij van een nog aanwezige deelnemer die nog van een lekker biertje zat te genieten na afloop van de inspanning.

Deze editie waren er bijna 70 deelnemers die om 14.00u vertrokken vanaf de welbekende locatie onderaan de Trambrug. Het aantal vrijwilligers dat beschikbaar was ,was helaas krap zat, maar desondanks dankzij soms wat multi-tasking hier en daar, is alles weer vlotjes verlopen en hebben we de volgende DPTL reeds gepland op 16 november a.s. Vrijwilligers Bedankt.

Handbalsters en GPS bij de Duifpoldertrainingsloop op 16 april 2016

Annick Bot, P. vd Knaap, Jet Schrader, Anna de Wit en Laura v.d.Helm

Niet dat ze de aller-snelste waren maar de handbalsters van DIOS C2 waren nadrukkelijk aanwezig omdat het hun eerste hardloopwedstrijd was. Als aanmoediging kregen ze van hun leidster Lucy Schrader een presentje. Ook bij de dames op de 11,7 km was ook een handbalster nadrukkelijk aanwezig, Lisette Fransen uit Maasluis actief bij handbalvereniging Unitas. Ze won in een tijd van 59.51. Een sportieve en verdiende prestatie, lopend in een klein groepje nam ze tegen de stukken stevige tegenwind ook steeds kop over.

De wind speelde ook een rol bij de winnaar van de 11,7 km.

Met GPS in zijn horloge had hij gemeten dat op de stukken tegenwind hij 20 seconde per km in snelheid moest toegeven. Ook meldde hij dat de gelopen afstand klopte met wat bij de start werd geroepen, namelijk 11,8 km. Die winnaar was Bram van Paassen uit de Lier (inderdaad familie van onze Andre van Paassen uit Den Hoorn). Een sportieve familie want in het afgelopen najaar liep Bram samen met zijn vader, 3 zussen en 2 zwagers de New York Marathon. Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of hij de afstand daar ook had gemeten met GPS. De vraag blijft nu, moet de organisatie de afstand nog eens nameten of houden ze het gewoon op 11, 7 km.
Bij de 7 km was Willem Voogt uit Naaldwijk een trotse winnaar. Zijn eerste reactie was ‘ik ben trots en blij dat ik die 7 km binnen de 30 minuten heb gelopen”.

Hannie de Jong met als 2e Joke Kerklaan

Bij de dames was Hannie de Jong uit Schipluiden trotse winnares, ze woont al een tijd in Schipluiden maar las pas voor het eerst van de Duifpoldertrainingsloop en deed voor het eerst mee.
Verder is vermeldenswaard dat Amaya van Leeuwen bij de 3,7 km als eerste dame de bloemen in ontvangst mocht nemen.
Of Peter van de Vondervoort de bloemen bij de 3,7 km als nummer heeft gekregen blijft een vraag, samen met José van Wandelen had hij de handen vol aan het begeleiden van een groep mensen die na een start in een beginnersgroep voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen.
In ieder geval een sportieve prestatie van die beginners.

Maup Ruijsbroek

Genoten van de 40e Duifpolderloop!

DSC_0052

De duifpolder, wie kent ‘m niet?
Of je daar nou lopend, fietsend of varend doorheen/langs gaat, het is altijd genieten, er is altijd wat te zien!
Ook als je hardloopt.

De Hardloper heeft voor de 40e keer de trainingsloop georganiseerd en de logistiek zat weer goed in elkaar.
Inschrijven en omkleden bij de ijsbaan, start bij de trambrug en buffelen door de polder.

Lopen in november, wat doe je aan?
Niet teveel, het is niet koud. Niet te weinig er staat een stevige bries. Zou het droogblijven?
De voorspelde regen bleef uit tot net na de wedstrijd en met een temperatuur van zo’n 12 a 13 graden was het heerlijk loopweer. Nou ja, voor zover je de wind buiten beschouwing laat.

Klokslag 14 uur geeft Jacob het startschot en iedereen rent de trambrug op.
Deze warming up begint meteen met tegenwind, goed om de hartslag op te voeren!
Nog zoekend naar het voor mij prettige tempo zie ik dat Tristan, die de 3 km loopt, na het keerpunt al weer terugkomt. Wat een tempo!In een ploegje van 4 lopen we door richting Kwakelweg. Daar even genoten van de thee die door Peet en Dirk werd aangeboden (rondje van de zaak) om vervolgens op de kwakelweg weer wat op adem te komen. Eén van m’n loopmaatjes zwaait linksaf, die loopt de 7 km.

DSC_0054 1

Eind van de Kwakelweg leidt Frans, volgens mij de grondlegger van deze Duifpolderloop, de lopers naar links. Nu even vol de wind in de rug, meteen is het warm. Nu niet te snel, want er komen nog wat kilometers met wind tegen. Dat wordt straks weer even pittig.
Genietend van de noordvliet en een ganzenpoep-vrij-fietspad (dat is in andere maanden van het jaar wel eens anders) bereik ik de Vlaardingervaart. Inmiddels moet ik het zonder maatjes in de directe omgeving stellen, met andere woorden: alleen in de wind.

Tempo vasthouden, niet teveel op snelheid letten en zorgen dat de ademhaling onder controle blijft, dan komt de Kwakelweg vanzelf in zicht. Onderweg nog even genieten van de watervogels die of nog niet vertrokken zijn, of hier overwinteren.
Eenmaal op de Kwakelweg is het een kwestie van “naar het dorp lopen”. Als je alleen al je voeten optilt gaat het al bijna vanzelf: de wind is vol in de rug!

Vlak voor het dorp nog een kleine kuitenbijter, de Trambrug. Nadat die eenmaal is genomen klinken de aanmoedigen me al tegemoet. Heerlijk zo’n warme ontvangst na een pittige loop.
Weer of geen weer: leden van de hardloper staan er altijd om de atleten toe te juichen.

Morgen maar eens kijken of een rustig herstelloopje lukt…… richting De Kwakel.
Foto’s te vinden op onze fotosite

Bert de Jong

De meeste van onderstaande verslagen zijn geschreven door Richard Vroom

38e Duifpolderloop: Regen reden tot haast .

Het begon met een heel licht miezer regentje bij de 38e Duifpolderloop op 15 november 2014, lekker veel zuurstof in de lucht was de gedachte. De atleten die 3,75 km liepen redelijk droog tot het keerpunt op 1875 m Terug voor de wind naar de finish was de toenemende regen wel lekker.

Bij weer en wind

Arend Raadveld uit den Hoorn die als eerst finishte had er dan ook geen moeite mee. “Het eerste stuk was lastig ik ging met de allerbeste van de 7 km op kop. Dat was eigenlijk te snel”. Na het keerpunt op 1875 m ging hij in eigen tempo met de wind in de rug naar de finish om de bloemen in ontvangst te nemen. De Schipluidense Isabel Koop, die is een keer meeliep, vond het wel zwaar maar was tevreden met haar eerste plaats.
Voor de 1e heer op de 7 km, Willem van den Beukel was het heerlijk lopen “de meeste regen viel er naast”. Voor de tweede keer won hij deze afstand, was het in april 2013 in een tijd van 32.23, dit keer, met een verbetering van bijna 3,5 minuut, was het 28.54.
Een bijzondere winnares op de 7 km bij de dames was Berber Tegelaar uit Delft. “Normaal loop ik maximaal 5 km, ik ben bokser en dat is dan een ideale afstand voor een bokser. Die 7 km was eigenlijk veel te lang voor me, maar wel leuk dat ik hier bij deze fantastische loop win”.
Een kleine schare supporters stond klaar voor Wessel Boukema uit Den Haag die 1e werd op de 11,7 km, in een tijd van 46.39. “Prachtig parcours zo langs het water van de vliet, mooi pad ook. Het is de eerste keer dat ik hier mee doe. Dat stuk tussen de weilanden tegen wind (Duifpolderweg) was wel zwaar, zeker door die regen, maar voor de rest was het heerlijk”.
De eerste dame, Jolanda Ammerlaan uit Maasland, was ook zeer tevreden en blij en niet alleen omdat ze voor de tweede keer op rij de 11,7 km won. “Met een minuutje sneller dan de vorige keer heb al die jonge meiden achter me gelaten en daar ben ik trots op”. Ook wel een groot compliment voor al die ‘jonge meiden’ die na Jolanda kwamen.
Of door de regen sneller werd gelopen blijft een vraag. Lekker napraten bij de finish was er dit keer niet bij, door de flinke regenval ging iedereen haastig naar het clubhuis van de IJsclub Vlietland.

Den Hoorn domineert in 37e Duifpolderloop

Van  de zes overwinningen in de Schipluidense Duifpolderloop is op zaterdagmiddag 5 april de helft opgeëist door deelnemers uit Den Hoorn. Ook Maasland had, met twee zeges, een aanzienlijk aandeel in de buit van dit halfjaarlijkse evenement, waarvan 37e editie in fraai lenteweer negentig deelnemers telde.

De eerste die over de finish kwam, was de debuterende Berend van Oevelen uit Den Hoorn. De 12-jarige Berend, die lid is van de Delftse atletiekvereniging AV ’40, bedwong de 3,75 kilometer in 18.45. Snelste vrouw op deze afstand was de Schipluidense Sabine ’t Hart (De Hardloper), in 23.40.?Een bijzondere deelnemer was Piet Gerritsen uit Den Haag, die de Duifpolderloop op zijn 81e verjaardag liep. Gerritsen boekte de tijd van 27.21.

Op de 7,0 km ging de winst naar Fred Louter uit Maasland. De hardloper van Thof Running had een grote voorsprong opgebouwd en finishte na 25.34. De nummer 2, Pieter van der Voort (Olympus ’70) uit Monster, kwam na 30.17 over de streep.
Eerste vrouw was Olga van den Bos uit Den Hoorn, in 34.54. Paula Bentvelzen uit De Lier werd tweede, in 35.07.

Rijk Zwaan Loop2

De 11,8 km werd gewonnen door Kees van Dijk uit Den Hoorn. Hij liet als eindtijd 51.25 opschrijven. Van Dijk had daarmee een mooie voorsprong op Maurice Dijkshoorn (De Hardloper). De Schipluidenaar kwam in 53.53 binnen. De derde plaats was voor een ander lid van De Hardloper, Roelof (54.15).
Bij de vrouwen op deze afstand won Jolanda Ammerlaan (Thof Running) uit Maasland. Zij slaagde er net niet in om binnen het uur te blijven en kreeg 1.00.05 achter haar naam. De Schipluidense Conny Hoek (De Hardloper) kwam bijna een minuut later over de streep (1.01.01). Acht seconden na haar finishte club- en plaatsgenote Corrie Lansbergen als derde.

36e Duifpolderloop 9 november 2013

Duifpolderloop

Er stonden 118 deelnemers aan de start van de 36 (zesendertigste) Duifpolderloop. Daar sprak Hans Rensen, voorzitter van de club ‘De Hardloper’, nog een woord van dank aan de afscheid nemende organistoren. Dat waren Frans van den Bosch, Emma en Henk Bijlsma en Jacob van de Spek.
Voor deze keer had de organisatie wat bedacht, laten we deze keer eens de route omdraaien. Is het weer eens wat anders. De deelnemende atleten kwamen daar pas achter toen er op de Kwakelweg rechtdoor moest worden gelopen. Voor de stevige wind maakte dat niet heel veel uit. Waar je nu voor de wind had, had je anders tegenwind gehad. Of lag dat met stukken zijwind tegen toch even anders en . . ., wie het weet mag het zeggen.
Het was in ieder geval lekker droog gebleven en, volgens Alex Brückner uit De Lier, “genieten op al die dijkjes van mooie luchten en landschap”. Volgens Wim de Jong die als 2e eindigde “ging het lekker, veel zuurstof in de lucht”.
De Dames Conny Hoek en Corrie Lansbergen maakten het de jury nog even moeilijk. Wie zou er tweede en wie zou er derde worden. Onderweg hadden ze al hevig geknokt tegen wind en vermoeidheid maar vooral ook tegen elkaar. Ook hadden ze elkaar geholpen door kopwerk over te nemen. Maar ja wie had recht om als eerste van de twee te finishen. Was geen probleem, vlak voor de finish gaven ze elkaar een hand en samen denderden ze samen over de streep in voor allebei een PR. Hoe ze in de elektronische tijdwaarneming staan is bij het schrijven van dit stukje nog onbekend. Bij het handmatige klokken hebben ze exact dezelfde tijd.
Na afloop overhandigde Hans Rensen de afscheidnemende Emma en Jacob (zie foto) een cadeaubon voor een high tea bij bakker Hoek. Voor Frans en Henk zal die later worden overhandigd. Opvolgers van deze organisatoren zijn natuurlijk van harte welkom.

35e Duifpolderloop 20 april 2013

Bij elkaar stonden er 92 deelnemers aan de start van de 35e (vijfendertigste) Duifpolderloop. Er stond een helder zonnetje maar een stevig windje uit het noordoosten en de temperatuur was zo’n 10 graden. Vanaf de start richting Maasland ging dat prima, wind in de rug en zon in het gezicht, genieten! Op de Duifpolderweg was het net andersom de koude wind tegen en afzien. Degene die bij een groepje konden aansluiten deden dat maar al te graag.
Op de terugweg vanaf de Kwakelweg was een pittig stuk volgens Willem van den Beukel de winnaar van de 7km. Een beetje herstellend van een blessure moest hij er toch aan trekken om aan een ‘goede’ eindtijd te komen. Net als iedereen was hij blij om vanaf de trambrug het finishdoek te zien hangen, dat laatste stuk omhoog naar de brug blijft lastig en naar beneden lopend naar de finish gaf weer een lekker gevoel.

34e Duifpolderloop op zaterdag 10-11-´12

Met een waterig zonnetje en een lichte bries was het weer een prima editie deze 34e Duifpolderloop in Schipluiden. Was het tot een half uur voor de start nog druilerig en weinig aanlokkelijk voor het publiek om te komen kijken, zo was het om 14 uur tijdens de start prima toeven onderaan de Trambrug. Dit bracht in totaal 116 deelnemers op de 3 afstanden aan het lopen.

Duifpolderloop nr. 33: eerst winnen, dan betalen

Het is bij een loopevenement als de Rotterdam Marathon ondenkbaar, dat je aan de wedstrijd deelneemt en pas na afloop het inschrijfgeld betaalt. Maar bij een kleinschalig evenement als de Schipluidense Duifpolderloop gaat het er dermate gemoedelijk aan toe, dat het daar wél kan.
Vlak voor de start, afgelopen zaterdagmiddag om 14.00 uur, meldde zich een afgetrainde atleet aan de voet van de Trambrug bij de organisatoren. Hij vroeg keurig om permissie om te mogen starten, want voor een retourtje naar het inschrijflokaal, de kantine van IJsclub Vlietland, was er geen tijd meer. En zo ging de 24-jarige Sjaak de Bloois uit Maasland niet helemaal als zwartloper van start. Hij werd overigens door een toeschouwer direct herkend als winnaar van de jongste editie van de Drekrees, dus de Maaslander heeft toch wel enige reputatie als ‘zwartloper’.
De Bloois voldeed aan de verwachtingen en was de snelste deelnemer op de langste afstand, de wedstrijd over 11,7 kilometer. Hij won in de tijd van 44.31. Na ruim vier minuten kwam de nummer 2 over de finish, de 63-jarige topfitte Naaldwijker Cees Wubben (48.45). De snelste deelnemer van de organiserende vereniging De Hardloper was Schipluidenaar Bert de Jong, in 52.35.
Dolblij finishte Lisette Lansbergen als eerste bij de vrouwen. De geboren Schipluidense woont tegenwoordig in Den Haag en traint bij Haag Atletiek, maar zij loopt nog fier in het tenue van De Hardloper. Lansbergen had in november 2010 ook al eens deelgenomen aan de 11,7 kilometer en had destijds 56.21 op de klok gebracht. Dankzij de door haar bejubelde ‘haas’ Marcel van Diepen kon er nu 55.58 worden opgeschreven.
Een ander opmerkelijk feit gold de 72-jarige Poeldijker Jan van Kleef. De man die in de jaren zestig furore maakte als wielrenner had in november jl. de Duifpolderloop voltooid in 1.00.08. Van Kleef had er zijn zinnen op gezet om deze keer binnen het uur te lopen. En dat lukte hem onder luide aanmoedigingen van de toeschouwers. Met een laatste krachtsinspanning bereikte Van Kleef zijn doel: 59.59.
De wedstrijd over 7 kilometer werd gewonnen door de 32-jarige Lierenaar Arjen Zeelenberg, in 28.46. Tweede werd Stefan Zwinkels uit Den Hoorn, in 30.26. Snelste van De Hardloper was Geert-Jan Westra, in 31.00. Bij de vrouwen won zijn clubgenote Eugenie Klok (32.31).
Op de 3,75 kilometer ging de 14-jarige Naaldwijker Daan Valstar op herhaling. Deze junior van Olympus ‘70 had zijn zinnen gezet op verbetering van de 15.31 waarmee hij in november jl. had gewonnen. De tegenvallende sterkte van de tegenwind op de terugweg stond dat doel in de weg. Valstar moest nu genoegen nemen met 15.45. Als tweede en daarmee tevens als snelste dame, kwam Ingrid Prins uit Schipluiden over de streep. Voor Prins, die lid van De Hardloper is, werd als eindtijd 22.20 genoteerd.
De 33e editie van de Duifpolderloop telde, inclusief na-inschrijver Sjaak de Bloois (want hij ging na afloop keurig 1 euro dokken in de kantine van de ijsclub ) precies 90 deelnemers.
(RV, 14 april 2012)

Duifpolderloop nr. 31 met bijzondere winnaars

duifpolderloop_18

Op een zaterdag waarop velen met een te volle agenda worstelden en het lenteweer al bijna te mooi was om een stukje te gaan rennen, moest de organisatie van de Duifpolderloop genoegen nemen met 74 deelnemers. Dat ligt onder het gemiddelde van de afgelopen jaren en steekt behoorlijk af tegen de evenaring van het deelnamerecord (120) in de najaarseditie van 2010.
Op de kortste afstand (3,75 kilometer) had de beginnersgroep van José van Wandelen (De Hardloper) vrij spel. Het was de Schipluidense Ada Koene, die als eerste onder het finishdoek aan de voet van de Trambrug doorkwam. Haar tijd was 22.52. Op 29 seconden volgde Ella Wijburg uit Den Hoorn en de derde plaats was voor Louis van der Schee (23.34), die pas drie weken met hardlopen bezig is.
Op de 7 kilometer gingen de bloemen naar Wijnand Fransen (30) uit Maassluis. De clubloze Fransen finishte na 25.41. Leo van Leeuwen (58) uit Den Hoorn kwam na 29.25 over de streep. Snelste lid van De Hardloper was Hans Rensen, in 35.44. De eerste vrouw op deze afstand was thuisloopster Gerda van Veen (De Hardloper), in 43.15.
De fonkelnieuwe Midden-Delflander Tom Pierik (de voormalige Delftenaar woont sinds eind maart in Den Hoorn) pakte de zege op de 11,7 kilometer. De 34-jarige Pierik liet 45.53 afdrukken. Dit was, op één seconde na, vier minuten sneller dan zijn eerste achtervolger, Schipluidenaar Rik Suijker (De Hardloper).
Bij de vrouwen kwam de winnares helemaal uit Zwolle. Het was Corien Kanis die dit weekeinde logeerde bij haar schoonouders. Toen ze zaterdagochtend wakker werd, had ze zin in rennen. Bleek de plaatselijke Duifpolderloop voor haar als geroepen te komen. Corien Kanis finishte in 58.15. De eerste Schipluidense en tevens eerste vrouw van De Hardloper was Corrie Lansbergen (1.00.43).
(16 april 2011)

Reacties zijn gesloten.